Online

Wegens de huidige omstandigheden omtrent het coronavirus speelt de zakelijke wereld zich voor veel organisaties vooral nog online af. Wellicht zit je nu zelf ook thuis en blijf je achter je scherm verbonden met je collega's. Een setting die voorlopig niet zal veranderen waardoor we moeten roeien met de riemen die we hebben. In deze stilstand zien we veel bedrijven investeren in de ontwikkeling van hun mensen. Daar is nú de tijd voor. 

de trainers van de federatie maken online echt contact. ook via het scherm wordt een training persoonlijk en voor iedere individu anders.

maatwerk en raak.

Marieke van Drimmelen

Begeleider Technische Trainees, Gemeente Amsterdam

1. Discover

Ben je benieuwd welke mogelijkheden online trainingen bieden? In een demo sessie worden verschillende werkvormen zoals rollenspellen, online energizers en

opdrachten  uitvoeren in break out rooms gedemonstreerd. Ook laten we zien hoe we met online tools zoals Mural de interactie met mensen op de vloer online kunnen koesteren. Bij De Federatie werken we met verschillende videoconferencing tools zoals Zoom, Microsoft Teams of BlueJeans, afhankelijk van de wensen en voorkeur van de klant.

2. Communicate

We werken met deelnemers aan hun communicatie skills. Ondanks de fysieke afstand is het goed mogelijk om in rollenspellen, op basis van eigen casuïstiek, de werkelijkheid na te bootsen. Deelnemers ontwikkelen door middel van tips en feedback van de trainer en medecursisten hun vaardigheden. Oefeningen worden afgewisseld met theorie en modellen. Thema’s als ‘slecht nieuws gesprekken’ of ‘leiderschap op afstand’, lenen zich goed voor deze training.

3. Discuss (Deep Democracy)

Ook als je op afstand met elkaar werkt, blijft samenwerken en het nemen van besluiten aan de orde van de dag. Verbinding en draagvlak zijn daarbij belangrijk. Elkaar werkelijk kunnen zien, horen en contact maken met het verhaal onder het verhaal, raakt in de waan van de dag vaak op de achtergrond en in tijden van stress wordt dat er niet beter op. Wanneer patronen ontstaan die het werkproces en/of de interactie in de weg staan of wanneer besluitvorming niet mogelijk lijkt, helpen de werkwijzen van Deep Democracy je verder. We zorgen op interactieve en invoelbare, aanschouwelijke wijze voor verdieping en verbinding.

4. Coach

Online leent zich goed voor coaching sessies waarbij op basis van een intake vooraf wordt gewerkt aan de coaching vraag. Ook hier worden onze vertrouwde oefen werkvormen ingezet om niet alleen te snappen hoe je dingen anders kunt aanpakken, maar dit ook te ervaren. Het gedeelde scherm biedt de mogelijkheid om processen en vraagstukken uit te tekenen of te spiegelen aan modellen (Roos van Leary, Transactionele analyse, ACT etc.).

5. Perform

De nieuwe werkelijkheid vraagt veel van onze online communicatie: een online vergadering voorzitten, een boodschap inspreken of een dagelijks online update in beeld verzorgen. Om impact te vergroten helpen we je zowel met de inhoud als de vorm. Als redacteur kijken we mee naar de inhoud van je boodschap (lengte, opbouw, afstemming met doelgroep) en naar de vorm (houding, toon, mimiek,  energie). Onze trainers met regieachtergrond zijn bij uitstek in staat om je hierbij te helpen en te coachen.

Contact

Werfkade 8

1033 RA Amsterdam

info@defederatie.nl


020 693 43 85

instagram icon.png
linkedin incon.png

Heeft u vragen? Stel deze gerust via onderstaand contactformulier.

Contact

Werfkade 8

1033 RA Amsterdam

info@defederatie.nl


020 693 43 85

instagram icon.png
linkedin incon.png

Heeft u vragen? Stel deze gerust via onderstaand contactformulier.

De Federatie B.V. 

KVK: 34341964

WoordLogo_DeFederatie(RGB).png