top of page

Maak kennis met de Virtuele Federatie én 13 Zoom hygiëne tips!
De eerste week waar we als bedrijf direct werden geconfronteerd met het Corona virus zit er bijna op. Terwijl er gelukkig berichten binnenkomen dat de besmettingen in China langzaam afnemen, worden de gevolgen dichtbij in Nederland voelbaar. Nabestaanden hebben verdriet om het overlijden van hun dierbaren en duizenden mensen zijn gespannen omdat zij zelf of iemand in hun omgeving geïnfecteerd zijn. Heftig dekt niet langer de lading en lijkt een leeg woord te worden.

Toen de eerste tientallen trainingen bij ons uit de boeken vlogen voelden we in eerste instantie teleurstelling. Al het werk voor onze klanten was in één veeg weg. Tegelijkertijd kwamen er al appjes van collega-bedrijven: hoe pakken jullie dat aan met annuleringsregelingen, hoe gaan jullie om met zzp’ers in nood? Tegenslag verbindt. Bedrijven die in feite concurrenten van elkaar zijn verbroederden meteen in hun zoektocht naar informatie en ideeën. Brain Bakery, Factor-Veermans en AMI-Consultancy dachten actief mee en deelden hun ideeën en (interne) vlogs.

Toen Mark Rutte op indrukwekkende wijze leiding nam en samen met experts aankondigde dat Nederland de komende tijd in thuisquarantaine zou verblijven kwam Loes Wouterson in actie. Ze facetimde Frans en zei: “Ik wil morgen graag een test doen met Zoom, doen jullie mee?”. De volgende dag zaten 6 creatieven (sommigen in badjas) achter hun laptops en was de eerste Zoom pilot een feit. Al snel werd duidelijk: “Ja, je kan rollenspellen doen, interactief theorie behandelen en met elkaar ervarend leren via Zoom!” (En je kon opeens in 6 huiskamers tegelijk zien ‘hoe of het bankstel staat bij Mien!’)

En zo zijn we in 1 week naar een online (trainings)wereld overgestapt. Samen met onze klanten zijn we met verschillende sessies gestart en ontvangen we steeds meer belletjes van geïnteresseerde klanten. Iedere ochtend om 11 uur starten we met een Zoom teamoverleg waarbij we aftrappen met een rondje ‘Goed Nieuws’. Michelle vanuit haar badkamer omdat haar vriend nachtdienst heeft, Anca vanuit haar serre in Velsen, Jacques vanuit de Watergraafsmeer, Frans vanaf de Nieuwedammerdijk, Hanneke vanuit de Indische buurt, Olaf vanuit Noord en ik vanuit de Jordaan zijn dan een tijdje heel dicht bij elkaar zonder besmettingsgevaar. Vrijdag a.s. hebben we onze eerste online borrel om 16.30 met hopelijk 50 schermpjes met een biertje of een sapje in de hand, terwijl we zingen voor de jarige Hanneke (die daar helemaal niet van houdt).

Na een aantal testen delen we maar liefst 13 ‘Zoom hygiëne-tips’ met je:

 1. Steek je hand op als je iets wilt zeggen

 2. Wees kort en bondig

 3. Zet je mobiel op stil en je whatsapp meldingen uit

 4. Zoek een rustige plek in huis, als is een langslopende kat best leuk

 5. Gebruik een headset om je huisgenoten niet tot last te zijn

 6. Wijs een voorzitter aan die zorgt dat iedereen even veel spreektijd krijgt

 7. Reageer op non-verbale signalen

 8. Laat anderen uitpraten

 9. Neem de sessie op om actiepunten te kunnen noteren

 10. Neem regelmatig pauzes, want turen naar een scherm is vermoeiend

 11. Als je niet wil dat de rest je huis ziet, zet een virtuele achtergrond aan (soort blue screen)

 12. Zet zoveel mogelijk applicaties (zoals bij voorbeeld mail) tijdens de sessie uit

 13. En de laatste tip die in je opberghok of badkamer kan vergeten: zorg voor een ergonomische Zoom werkplek :-)


Lieve mensen, blijf gezond, blijf lief en verdraagzaam!

Groet van de Virtuele Federatie


0 opmerkingen

コメント


bottom of page