top of page
met bekertje water-NR.jpg

ACT at work

Workshop met Ilonka Terlouw & Charly du Bois

Wat?

 

ACT at Work

Als organisatie formuleer je waarden.

Als individu heb je je daartoe te verhouden. Dat is niet altijd gemakkelijk. 

Leven naar waarden, of ze nou van jezelf zijn, of geformuleerd door de baas, vraagt om “Actie”. 

Vaak brengt dit ook hobbels en obstakels met zich mee in de vorm van weerstand, onzekerheden en twijfels. Dit zal herkenbaar zijn voor de baas en ook zeker herkenbaar voor de medewerker.

In deze workshop: ACT at Work laten we jouw team op een praktische manier kennis maken met de ACT-processen, niet als therapievorm, maar als prachtig gedachtengoed om groepen en individuen in beweging te krijgen richting gewenste waarden. 

 

Acceptance & Commitment Training, ACT is een vorm van derde generatie gedragstherapie die helpt om op een constructieve manier te dealen met deze hobbels en obstakels. Aanvaarden en leren Accepteren van lastige gedachten en gevoelens staat centraal. Daarnaast wordt gekeken hoe je waarde-gedreven kunt leven en werken, als alternatief voor controle gestuurd: Commitment.

Met praktische oefeningen leer je dat negatieve gedachten en zorgelijke gevoelens je niet in de weg hoeven staan als je met elkaar doelen wil bereiken. Je gaat ervaren hoe flexibel en veerkrachtig je eigenlijk bent, als individu en als team.

 

Door middel van educatie over het brein ga je snappen hoe weerstand werkt en wat je ermee kunt doen. Ongemak hoort nou eenmaal bij het leven, zeker in tijden van verandering!

Je leert hoe je kunt stoppen met vechten en kunt starten met bouwen!

Programma

De workshop is interactief waarbij theorie en oefeningen worden afgewisseld. In de voorbereiding wordt afgestemd met welk thema er wordt gewerkt.

Onderwerpen:

  • Wat zijn de obstakels?

  • Waarden. Wat is belangrijk? Uitleg over waarden als kompas, waarden onderzoek en werken in de richting van die waarden.

  • Acceptatie. Accepteren wat je niet kunt veranderen, hoe doe je dat?

  • Educatie over het imperfecte brein, waarom vechten en vluchten we nog steeds door het moderne leven heen? 

  • Indien gewenst: Plan van aanpak voor het team.


Voor wie?

De workshop is voor teams en individuen die veerkrachtig willen omgaan met verandertrajecten.

Wat levert deze workshop op?

Na afloop hebben de deelnemers:

·    inzicht in hun eigen gedrag als reactie op veranderingen 

·    tools om te dealen met lastige situaties

·    inzicht in hun waarden en weten ze hoe ze daar naar kunnen gaan leven. 

Duur en aantal deelnemers

3 uur

Max. 12 deelnemers

Locatie

De workshop is bij voorkeur op locatie. Charly en Ilonka komen graag naar u toe. Indien gewenst bent u ook van harte welkom om de zaal van De Federatie te boeken voor de workshop

Trainers

Schermafbeelding 2024-01-03 om 19.17.06.png

Ilonka Terlouw heeft jarenlange ervaring als trainer. Daarnaast is ze ook ACT therapeut. Ze zet graag inzichten uit de therapie in bij trainingen in het bedrijfsleven. 

“We hebben allemaal te maken met een trickybrain, of we nou in de rol van werknemer, ouder, echtgenoot, of buur acteren. Ilonka geeft inzicht en leert om hier mee te dealen. Zweverig wordt het niet met Ilonka voor de groep, praktisch oefenen en ervaren, wetenschappelijk inzicht en humor zorgen voor een leerzame, enerverende workshop!

Schermafbeelding 2024-01-03 om 19.16.54.png

Charly du Bois werkt sinds 2015 met ACT als psycholoog in verschillende settingen. De laatste jaren voegt ze ACT, theater en systemische denken samen in trainingen waar samen ontdekken, tot gesprek te komen, leren en ervaren centraal staan. Met als doel verbinding, positieve verandering en plezier.

 

“Ik hou ervan dat zowel in het vak van acteur als psycholoog het belangrijk is te leren contact te maken met jezelf en de ander, in het moment te zijn en jezelf en de ander te durven (laten) raken. Dan ontstaan de mooiste dingen; begrip, openheid, verbinding en plezier.” 

Ben je geïnteresseerd in deze workshop voor jouw organisatie of team?
Neem contact op met Hanneke of Esther via info@defederatie.nl

bottom of page