top of page
Schermafbeelding 2022-05-18 om 09.35.57.png

Close up on Connecting Leadership

Workshop met Johan Timmers & Saskia Rinsma

Wat?

In een organisatie waar eilandjes dreigen te ontstaan is er nu een training voor leidinggevenden die willen verbinden. De uitdaging van een leidinggevende: ervoor zorgen dat jouw team écht samen richting een einddoel beweegt. Met elkaar streven naar een kloppend plaatje als eindresultaat. Maar hoe kan een team een gezamenlijk eindresultaat opleveren als zij langzaam uit elkaar vallen? Als mensen vooral in hun eigen takenhokje denken, zich aan elkaar gaan irriteren en minder op elkaars werk voortbouwen? Wat als deadlines niet worden gehaald en het eindplaatje steeds meer out of focus wordt? Hoe ga je daar als leidinggevende mee om? Door de inzichten van het maken van een film te gebruiken, blijf je de regisseur van het eindresultaat. 

In de filmwereld draait alles om het creëren van dat éne shot waarin alles klopt. Iedereen, soms wel 80 personen van de styling tot de lichttechnici tot de acteurs, moet perfect op elkaar inspelen. Anders klopt het eindplaatje niet. Filmregisseur Johan Timmers en trainster & actrice Saskia Rinsma geloven dat dat eindresultaat alleen bereikt kan worden als de 3 belangrijkste ingrediënten aanwezig zijn: visie, synergie & focus. Een visie waarbij iedereen begrijpt wat het gezamenlijke doel inhoudt en hier enthousiast van wordt. En synergie waarbij iedereen elkaars potentie waardeert, zodat zij samen een geheel vormen. Het is aan de leidinggevende om díe basis te creëren: Connecting Leadership.  

Programma

In dit leiderschapsprogramma wordt leidinggeven vanuit de bril van een regisseur in de filmwereld benaderd. Johan Timmers heeft als regisseur diverse films en series geproduceerd zoals Vreemd Bloed, Vechtmeisje en Wonderbroeders. Aan de hand van filmfragmenten deelt Johan zijn ervaringen en spiegelt hij deze samen met Saskia aan de uitdagingen die jij tegenkomt als leidinggevende. Wat betekent Connecting Leadership voor jouw rol als leidinggevende? En het belangrijkste: hoe pas je dit toe in de praktijk? Hoe kun je bijvoorbeeld een visie uitdragen, de synergie van het team vinden en tevens directief zijn? Daar ga je aan de hand van diverse werkvormen met Saskia mee aan de slag! 

Het programma is opgedeeld in drie blokken: de voorbereiding de uitvoering en de afwerking. Om in filmtaal te spreken; Preproduction, Production and Postproduction. Deze onderdelen worden elk gecombineerd met passende filmfragmenten.  

Voor wie?

Leidinggevenden die willen investeren in de focus, eenheid en verbinding van hun team om een optimaal gezamenlijk eindresultaat te stimuleren. En die dit graag via de bril van een heel ander werkveld willen onderzoeken en verrijken.  

Wat levert deze workshop op?

Na de workshop zul je als leidinggevende bewuster zijn van:

  • Conflicthantering : Op cruciale momenten de juiste beïnvloeding kiezen.  

  • Power Posing : Natuurlijk overwicht uitstralen op cruciale momenten.  

  • Leading by Example : Het creëren van een veilige cultuur waarin openheid en transparantie van communicatie centraal staan en feedback krijgen en geven positief ervaren worden.  

  • Vertrouwen : Vertrouwen geven en teamwork ondersteunen door een goede voorbereiding en loslaten op het juiste moment 

  • Flexibiliteit: Als leider agile kunnen reageren op momenten waarin aanpassing en verandering noodzakelijk is. 

  • Verantwoordelijkheid: Het nemen van verantwoordelijkheid en leiderschap tonen op momenten dat er een eenzame beslissing genomen moet worden. 

Duur 

7 uur.

Locatie

Johan en Saskia komen graag bij u op locatie, indien gewenst kunt u ook de zaal van De Federatie boeken voor de workshop. 

Trainers

Johan Timmers: 

Regisseur en bekend van onder andere de speelfilms VECHTMEISJE(Winnaar EFA Awards, Beste Europese Jeugdfilm 2019) VREEMD BLOED en WONDERBROEDERS. TV-series zoals KLEIN HOLLAND, VOLGENS JACQUELINE en recent HOE MIJN KEURIGE OUDERS IN DE BAK BELANDDEN. 

 

Saskia Rinsma:

Opgeleid aan de Toneelschool in Amsterdam dook zij het professionele theatercircuit in waar zij 25 jaar Theater maakte bij Toneelgroep Amsterdam, Carver, Theater van het Oosten, Amsterdamse Bos, Nationale Toneel, Bos Theaterproducties en gecombineerd met diverse film en televisie rollen ontwikkelde haar acteursschap. Langzaamaan kwam er ook nieuwsgierigheid naar andere werkvelden en ontwikkelde zijn zich van trainingsacteur naar trainer voor o.a. Boskalis, GMB, GGZ, Heijmans, RSM, Ormit, Ministeries, Rabobank en het spelen in diverse serious Games. In deze samenwerking met Johan komen haar achtergrond en haar huidige werkzaamheden bij elkaar.  

516A8558.jpg
Saskia2.jpg

Ben je geïnteresseerd in deze workshop voor jouw organisatie of team? Neem contact op met Hanneke of Esther via info@defederatie.nl

bottom of page