top of page

Workshops

waarmee we werk maken van ontwikkeling!

Is een compleet ontwikkeltraject een stap te ver voor jouw organisatie of team? Hebben mensen simpelweg behoefte aan nieuwe inspiratie? 

Een actieve workshop waarbij mensen uit de dagelijkse routine stappen en weer nieuwe energie krijgen? Speciaal voor die mensen legen onze trainers met veel plezier hun gereedschapskisten vol kennis en inspiratie. Onze trainers zetten jullie aan om op z'n Federatie's niet anders te denken, maar anders te doen... 

MAX_3616.jpg

'Werken 
is topsport'

De overkomst tussen topsport en werken in een beroep dat mentaal of fysiek veel van ons vraagt? Naar ons idee wordt het lichaam en het brein in beide gevallen uitgedaagd in extreme omstandigheden. Het verschil? Jan Smeekens zag als topsporter de consequenties van ongezonde keuzes direct terug op het scorebord, terwijl medewerkers op de werkvloer wellicht pas na jaren dienst worden geconfronteerd met de gevolgen van werkdruk of een ongezonde leefstijl. 

Jan Smeekens & Ilonka Terlouw
Duur: 3,5 uur
Schermafbeelding 2021-06-03 om 13.59.10.

'Hoe train ik mijn verdraagspier?'

Verlang je naar minder onzekerheid, meer zelfvertrouwen en rust?

Doe deze workshop dan niet!

 

Wat je in deze workshop wel leert is hoe je flexibel en veerkrachtig om kunt gaan met onzekerheid en andere ongemakken. Daphne benadert verandering vanuit de visie dat ongemakkelijke gevoelens nou eenmaal bij het leven horen. Als je je eigen keuzes wil maken zul je moeten dealen met alles wat je als feit te accepteren hebt. Bereidheid en moed staan centraal, zodat je je energie kunt gebruiken voor zinnige zaken en stap voor stap het heft in eigen hand kunt nemen.

Daphne van Roon
Duur: 3 uur
pexels-andrea-piacquadio-3766187.jpg

'Humor op de werkvloer'

Wil je leren hoe je humor kan inzetten om je team beter te laten samenwerken? Of hoe je humor kan inzetten om een andere mindset te krijgen? Of om met collega’s een fijnere werksfeer creëren? 

 

Behalve dat we in deze workshop veel lachen, ontdek jij welke soorten humor er zijn, welke je zelf misschien al gebruikt en hoe je deze kwaliteit nog meer kunt inzetten. Leer omdenken en krijg (nog) meer plezier in je werk.  En humor is daarbij onmisbaar.

Angelique Dorrestijn
Duur: 2 uur
Schermafbeelding 2023-02-07 om 14.12.42.png

'Krijg grip op 
jouw imposter'

Mensen die last hebben van het imposter syndrome, denken dat ze uiteindelijk door de mand zullen vallen. Ze onderschatten hun eigen prestaties en hebben gedachtes als: wanneer ontdekt iedereen dat ik eigenlijk helemaal niets kan? Het gaat vaak samen met gevoelens van angst, zorgen, twijfel en negatieve zelfpraat. Leer in deze workshop meer grip te krijgen op jouw imposter en gedachtenpatronen en probeer methodes uit om ermee om te gaan.

Stefanie van Leersum
Duur: 1,5 uur
pexels-andrea-piacquadio-3761509.jpg

'Team Boost'
 

In Teamboost gaan we gezamenlijk waarderend onderzoeken! 
Want wist je dat de vraag die je stelt voor een groot deel bepaald wat je zult vinden? Vraag je naar de positieve eigenschappen van het team. Dan oogst je energie, trots en verbinding. Vraag je naar alles wat er misgaat, dan oogst je vaak defensieve ieder-voor-zich-mentaliteit. Oftewel alles wat je aandacht geeft groeit. 

We vieren alles wat er is! Aanwezige talenten, kennis en kunde. Gedeelde teamdromen, doelen en mooie resultaten. De dingen die veel te lang onbenoemd zijn gebleven, verschillende meningen en de missers. Door al dat vieren, onderzoeken en waarderen ontstaat vanzelf weer verbinding, energie én lol.

Duur: 2,5 uur
Schermafbeelding 2022-05-18 om 09.35.57.png

'Close up on Connecting Leadership'

In een organisatie waar eilandjes dreigen te ontstaan is er nu een training voor leidinggevenden die willen verbinden. De uitdaging van een leidinggevende: ervoor zorgen dat jouw team écht samen richting een einddoel beweegt. Met elkaar streven naar een kloppend plaatje als eindresultaat. Maar hoe kan een team een gezamenlijk eindresultaat opleveren als zij langzaam uit elkaar vallen? Als mensen vooral in hun eigen takenhokje denken, zich aan elkaar gaan irriteren en minder op elkaars werk voortbouwen? Wat als deadlines niet worden gehaald en het eindplaatje steeds meer out of focus wordt? Hoe ga je daar als leidinggevende mee om? Door de inzichten van het maken van een film te gebruiken, blijf je de regisseur van het eindresultaat. 

Johan Timmers & Saska Rinsma
Duur: 7 uur
Image by Riho Kroll

'Improviseren

kun je leren'

En, loopt alles op jouw werk nog volgens plan? In deze workshop leer je om de principes van het improvisatie- theater toe te passen in je werk en in het dagelijks leven. Met improviseren bedoelen wij: beslissingen durven te nemen op het moment dat het nodig is, ook al overzie je niet alle gevolgen.

Denken en doen op hetzelfde moment. Loslaten van overbodige controle en vertrouwen geven.

Ger Casparie
Duur: 4 uur
pexels-cedric-fauntleroy-7219324.jpg

'(On)gemak van het 
hybride normaal
'

 

We gaan weer naar het werk. Fysiek dan. Steeds meer. Maar net als tijdens het begin van Corona levert dat weer nieuwe dilemma’s, vragen en kansen op. Hoe wennen we aan fysiek weer met elkaar samenwerken? Hoe ziet de ideale mix van pre en post Corona eruit? Anders gezegd hoe vertalen we de Corona lessen naar het nieuwe ‘hybride normaal'?

 

Op een goede en fijne manier weer dichter bij elkaar te komen. Samen met Goudvisie zijn we fan van ervarend leren en spelend ontwikkelen. Leren mag leuk zijn! 

Bram Roggeveen & André Witbreuk
Duur: 4 uur
bottom of page