top of page
Image by Riho Kroll

'Improviseren kun je leren'

Workshop met Ger Casparie

Wat?

Improviseren als een bewuste keuze, het is te leren.

Onzekere tijden, onvoorziene omstandigheden, scenario’s die niet meer kloppen, collega’s en klanten die niet meer reageren zoals je zou verwachten.

Dit is het moment waarop je je improvisatietalent hard nodig hebt. Als je goed kunt improviseren, vergroot je je comfortzone, kun je sneller en flexibeler inspelen op je omgeving, verbeteren je communicatievaardigheden, wordt je werk leuker en versterk je het vertrouwen in jezelf. Het leuke is: je kunt het leren.

Programma

Tijdens deze workshop spelen we games aan de hand van deze vijf basisprincipes:

• Zeg ‘ ja, en’ in plaats van ‘ja, maar…’ accepteer het aanbod en vul aan.
• Plan niet, leer zien wat er hier-en-nu gebeurt en reageer. 
• Zoek het gevaar op , durf fouten te maken, te falen…
• Laat de ander schitteren, bezorg elkaar een goede tijd…
• Gebruik de kracht van humor, relativeer…

Ger zorgt er als trainer voor dat ieder onderdeel altijd aansluit bij de leerbehoefte van de deelnemers. Zo train je je improvisatievermogen, wendbaar te handelen, je oordeel uit te stellen en te bouwen op ideeën van anderen. 

Voor wie?

Als team kun je deze workshop inzetten bij het beantwoorden van vragen als: 'Hoe kunnen we ruimte maken bij onze professionals voor meer pro-activiteit en experimenten?'. Er is voldoende tijd voor reflectie over wat er gebeurt met jouw mindset tijdens het improviseren. Je oefent in het vertrouwen op je intuïtie. Je leert over jouw persoonlijk leiderschap en het managen van je taken.

Wat levert deze workshop op?

De ervaringen tijdens deze workshop zijn zo duidelijk dat je na afloop direct zelf in staat bent de nieuwe inzichten toe te passen. Hierbij een reactie van een deelnemer:

“Ik heb vandaag geleerd hoe waardevol de kracht van improviseren voor mij kan zijn. Als je improviseert ben je bereid om de controle te verliezen, niet te plannen, alles op je af te laten komen, niet naar jezelf maar naar de ander te kijken. Je voorkomt dat je overuren draait met gedachten dat je het niet goed genoeg doet of kunt falen omdat je simpelweg vertrouwt op jezelf in het hier en nu. Je staat er in het hier en nu niet voor niets dus je kunt en mag vertrouwen op je intuïtie.” 

 

Ik geloof graag dat je het kunt, ook al heb je het nog nooit gedaan. Ik nodig je uit om het experiment aan te gaan en verschillende scenario’s uit te proberen. Daarbij neem ik het vertrouwen en veiligheid heel serieus.

Duur:

1 dagdeel (4 uur)

Max. 10 deelnemers

Locatie

De workshop is zowel online als live mogelijk. Ger komt graag bij u op locatie, indien gewenst kunt u ook de zaal van De Federatie boeken voor de workshop. 

Trainer

Ger Casparie

Ger2.jpg

Ben je geïnteresseerd in deze workshop voor jouw organisatie of team?  Neem contact op met Hanneke of Esther via info@defederatie.nl

bottom of page