top of page

Praktijkvoorbeelden

Veiligheidsgame

Een veiligheidsgame die
de praktijk van alledag
tot leven brengt

Het veiligheidsbewustzijn van medewerkers vergroten is een belangrijke uitdaging voor veel van onze partners. Dilemma’s en risico’s komen mensen dagelijks tegen, maar in de praktijk is er vaak geen tijd om hier écht bij stil te staan met elkaar. Hoewel hier in trainingen wel tijd voor is, staat deze ruimte soms ver van de dagelijkse praktijk af waardoor ze zich er moeilijk tot kunnen verhouden.

 

Met dit in gedachten ontwikkelden wij ‘Het grote stilstaan voordat we starten spel’ waar die praktijk, het werkgebied van medewerkers vol met risico’s en dilemma’s, letterlijk tot leven komt.

PHOTO-2023-03-29-17-26-26.jpg

Veiligheidstraject vanaf de start

"Veiligheid op 1 begint bij eigenaarschap van het MT"

Hoe creëer je een gezamenlijk veiligheidsbeleid in een organisatie die bestaat uit samengevoegde bedrijven en daarmee culturen? In 2020 besloot de Van Nieuwpoortgroep om te onderzoeken hoe veiligheid een steviger onderdeel van de bedrijfscultuur kon worden. Vanuit de ambitie om een trede op de veiligheidsladder te stijgen werd er ingezet op houding en gedrag. Een gekozen stuurgroep nam in deze opdracht het voortouw en schakelde

De Federatie in ter ondersteuning. Nadat de stuurgroep was overtuigd dat een ontwikkeling van iedereen begint met het eigenaarschap van het MT, zijn we samen begonnen bij de start. 

vnp-logo-van-nieuwpoort-cmyk.png
kaliwaal-slider-2000x600.jpeg

Leiderschapstraject + webcasts

Het goede gesprek:
van een energievreter naar een energiebooster 

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft ons gevraagd om in het kader van LeidingGeven en LeidingOntvangen een training te ontwikkelen en uit te voeren rond het thema: het goede gesprek.

Deze training richtte zich op leidinggevenden binnen de NVWA

en bestond uit een drietal modules. 

NVWA logo_edited.jpg
nvwa_ruiming_pest_rvs_940.-detail.jpg

Online Game als onderdeel van veiligheidsdagen

"Serious game over veiligheid"

Veiligheid is een belangrijk thema voor GMB en wij mogen hen al een aantal jaar ondersteunen bij de jaarlijkse veiligheidsdagen. GMB specialiseert zich als organisatie in waterveiligheid, waterkwaliteit, bio-energie, industriële bouw en infra. Hoewel het elk jaar een leuke uitdaging is om een nieuw, verrassend programma te ontwikkelen, hebben we het programma  - door alle omstandigheden van het afgelopen jaar  - écht over een andere boeg gegooid. Een extra uitdaging voor vaklieden (het grootste deel van de medewerkers), die vooral buiten in de praktijk werken. Online! Wij gingen ervoor!  

Logo-GMB.png
Schermafbeelding 2021-11-02 om 11.37.29.png

10 jaar training en coaching 

Veiligheid als verbindende waarde voor iedereen in de organisatie 

Éen van onze partners waar wij heel dankbaar voor zijn, is Boskalis.

Sinds zij in 2010 hun eigen veiligheidsprogramma NINA (No Injuries, No Accidents) ontwikkelden, mochten wij letterlijk en figuurlijk aan boord stappen om werk te maken van de veiligheidsambities van het bedrijf. 10 van onze trainers hebben de hele wereld over gereisd om veiligheid in alle lagen van de organisatie bespreekbaar te maken en de mensen met elkaar te verbinden. Welke uitdagingen stonden deze jaren centraal en hóe hebben wij een bijdrage geleverd aan het

NINA veiligheidsprogramma?  

boskalis-logo.jpg
Boskalis-11.jpeg

Coaching

'Wil je winnen of blijf je bang om te verliezen?'

Hoe vertaal je een schaatscarrière van 15 jaar naar een compact, laagdrempelig verhaal van 25 minuten?

Met deze compleet nieuwe uitdaging kwam voormalig schaatser Jan Smeekens bij Frans terecht. Niet alleen de regie ervaring van Frans, maar ook de gedeelde passie voor sport én ontwikkeling zorgden voor een bindmiddel in het proces. 

IMG_7803.JPG

Online Game

Gespreksvaardigheden oefenen met traineepool

Trainees bij de Gemeente Amsterdam leren tijdens

hun traineeship diverse gespreksvaardigheden.

Effectief communiceren, feedback geven, reflecteren...

Maar wat als de traineeship is afgerond en je opeens

écht belandt in een gespannen belangenconflict met

een wethouder, voorzitter en een ontevreden ondernemer?

Hoe ga je daar mee om?! In een online game simuleerde

we de situatie, zodat de trainees alvast konden oefenen.

The Game is On(line)!

gemeente amsterdam logo.png
Schermafbeelding 2021-02-01 om 15.15.23.
bottom of page