top of page
MAX_3616.jpg

Vitaliteit

Fit en optimaal de pensioen finish halen

Vitaliteit_01.gif
Vitaliteit_02.gif
Vitaliteit_03.gif
Vitaliteit_04.gif
Vitaliteit_05.gif

Werken is topsport. Het lichaam en het brein worden in beide gevallen

uitgedaagd in extreme omstandig-heden, wat vraagt om gezonde keuzes zodat medewerkers optimaal kunnen presteren.

Als werk(druk) echter meer energie vraagt, dan het oplevert, 

liggen ongezonde keuzes op de loer. Medewerkers gaan slecht slapen, ongezond eten en hebben geen tijd voor ontspanning.

Gevolgen voor de organisatie zijn minder productiviteit, slechte prestaties, eventuele ongevallen en hoge verzuim-

kosten.

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers fit zijn en optimaal  presteren, zodat de organisatie blijft winnen? 

Gezond leven begint bij het bewustzijn over de keuzes die je dagelijks maakt. Daarom enthousiasmeren informeren en inspireren wij medewerkers om dit bewustzijn te ontwikkelen. Zo komen zij zelf in beweging om fit en optimaal de pensioen finish te halen. 

Onze visie op vitaliteit

Jan Smeekens is voormalig langebaanschaatser en werd in 2017 wereldkampioen op de 500 meter. Hij weet als geen ander wat je moet doen en laten om optimaal te presteren. Na zijn carrière inspireert Jan mensen met zijn ervaringen op het gebied van ontwikkeling en vitaliteit. Zo heeft hij een autobiografie over zijn schaatscarrière geschreven, deelt hij zijn ontwikkel verhaal als spreker en bundelt hij zijn krachten met Ilonka voor vitaliteit ontwikkeling in het bedrijfsleven.

Ilonka.jpg
Jan.jpg

Ilonka Terlouw is mental teacher en heeft ruime ervaring als trainer, coach, facilitator en procesbegeleider. Thema's in haar trainingen zijn onder andere: vitaliteit, slapen, stress-reductie, veerkracht en psychologische flexibiliteit. Ze inspireert mensen om niet te praten en te analyseren, maar te doen: ervaringsgericht leren. Zij nodigt mensen uit om met behulp van de vaardigheden die zij aanleert, veranderingen teweeg te brengen in het hier en nu. 

Wij geloven dat vitaliteit (net als in de topsport) inspanning en herhaling vraagt om effectief en eventueel ander gedrag te ontwikkelen. Onze aanpak is gebaseerd op kennis en ervaring vanuit de topsport, het bedrijfsleven en de wetenschap:

Wat is een pitstop?

516A2238test.jpg

Workshop:
'Werken is topsport'

De overkomst tussen topsport en werken in een beroep dat mentaal of fysiek veel van ons vraagt? Naar ons idee wordt het lichaam en het brein in beide gevallen uitgedaagd in extreme omstandigheden. Het verschil? Jan Smeekens zag als topsporter de consequenties van ongezonde keuzes direct terug op het scorebord, terwijl medewerkers op de werkvloer wellicht pas na jaren dienst worden geconfronteerd met de gevolgen van werkdruk of een ongezonde leefstijl. 

Als we willen dat medewerkers vitaal de finish van hun werkende leven, week of zelfs dag halen, is het belangrijk dat zij tijd en aandacht besteden aan een gezonde leefstijl. Hoe ga je echter om met werk omstandigheden die druk uit kunnen oefenen op je gezondheid? Denk aan de uitdaging om gezond met onregelmatige werktijden in wisseldiensten te werken of een gezonde arbeids-rust verhouding te creëren bij een hoge werkdruk. Hoewel omstandigheden niet altijd kunnen veranderen, zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden en tips waarmee medewerkers toch zelf de regie kunnen pakken om gezond én gelukkig de finish te halen. 

Lees verder

Online mogelijkheden
Contact

Samen werken aan een vitale organisatie?

Om effectief én kwalitatief bij te dragen aan een ontwikkelvraag, bieden wij ons aanbod bij voorkeur op maat aan. Wanneer je een impuls wilt geven aan dit onderwerp, bieden wij een workshop 'Werken is topsport' aan. Als je echt wilt investeren in de ontwikkeling én borging van een vitale organisatie, bieden wij ook een langer traject aan. Hierbij begeleiden wij jullie organisatie van urgentie naar ambitie en creëren we samen datgene wat nodig is om jullie ontwikkelvraag te beantwoorden.

bottom of page