Vitaliteit

Niet alleen goed voor jezelf,

maar ook voor elkaar zorgen

Samen werken in een organisatie lijkt tegenwoordig zéker op topsport. Thuis zoeken mensen de balans tussen privé, prestaties en een gezond werktempo.

Als de druk té hoog wordt, leidt dit tot overmatige stress en raken mensen buiten adem. We focussen op taken en hebben minder oog voor elkaar.

Gevolgen zijn hoge 

verzuimkosten, energieverlies en minder productiviteit.

Hoe zorg je juist nú als organisatie voor je medewerkers?

pitstops maken! Korte momenten waarbij

een knip gemaakt wordt in de

dagelijkse activiteiten.

Een slimme mini pauze als 'onderhoudsbeurt' 

om duurzaam en vitaal te blijven werken.

Wat is een pitstop?

Een Pitstop is een kort moment op de werkdag om energie te krijgen. Dit kun je in alle soorten en maten doen. Het ene team gaat pingpongen, de ander wandelt tijdens de lunchpauze en weer anderen mediteren graag. Hoewel de vorm voor iedereen kan verschillen, is de behoefte aan verbinding, energie en bevlogenheid bij iedereen aanwezig. Doel is in ieder geval om voor een moment uit de tredmolen te stappen en je systeem op te laden, zodat je daarna fris en bevlogen verder kunt werken.

De huidige realiteit waar we mee moeten dealen, stelt ons voor nieuwe vragen, uitdagingen en kansen. Om hierbij te ondersteunen hebben wij ons aanbod hierop afgestemd:

(Online) mogelijkheden:

1.

Coaching:

Vitaal (thuis)werken

Het staren naar het scherm, het overgeconcentreerde luisteren en het gemis aan fysiek contact en non-verbale signalen kunnen mensen leeg slurpen. Daarnaast brengt onzekerheid over de toekomst extra spanning met zich mee. Online coaching helpt mensen hun veerkracht te vergroten, zodat zij flexibel kunnen omgaan met verandering. Tijdens de coaching krijgen mensen praktische handvatten die ze direct in kunnen zetten.

 

Thema's die onder meer aan bod kunnen komen:

- hoe blijf je gefocust?

- hoe blijf je fysiek en mentaal fit?

- leren dealen met een onzekere toekomst

- privé-werkbalans

De sessies kunnen zowel individueel als in teamverband ingezet worden. De individuele sessies zijn ook live mogelijk, natuurlijk met in achtneming van de RIVM richtlijnen.

2.

Meditatie:

Investeren in aandacht en reflectie

In deze tijd, waarin veel mensen thuis werken, blijkt het lastig te zijn om momenten van reflectie, stilte en vrijheid in te bouwen. De behoefte hieraan blijkt extra groot te zijn. Meditatie kan een uitkomst zijn. Voor sommigen is meditatie een onbekend terrein, waardoor de stap om er aan te beginnen, groot is. Voor anderen, die al wel meditatie ervaring hebben,  is het simpelweg lastig  om hiervoor de tijd te vinden én te nemen, juist nu de hele dag zich thuis afspeelt. Daarom faciliteren we online meditaties voor individuen en teams, ervaren en niet ervaren. Zo kunnen we met en voor elkaar een stok achter de deur zijn.

3.

Inspiratie:

'Pitstoppen' bij de koffiecorner, maar dan online

Waar mensen elkaar eerst in de wandelgangen en in de pauze tegenkwamen, ontmoet men elkaar nu voor het beeldscherm. Ook daar kunnen teams met veel plezier hun collega's zien bij... de Pitstop! 

Tijdens deze minisessie's krijgt men een aantal keren per week een Pitstop aangeboden. Deze korte energizers verbinden en geven nieuwe energie, waardoor mensen daarna weer bevlogen aan de slag kunnen. Het aantal Pitstops en de tijd per dag worden met het team vooraf afgesproken. De creativiteit en het plezier zetten mensen aan om daarna zelf aan de slag te gaan met elkaar!

Natuurlijk zijn er véel meer mogelijkheden en kunnen we ook een Pitstop programma op maat maken. We denken graag met je mee.

 

Pitstop programma

Als je op de lange termijn wilt investeren in duurzame vitaliteit en inzetbaarheid van mensen, zijn tijd en aandacht van belang. Om aan te sluiten bij de uitdagingen en ambities van jouw organisatie denken we graag met je mee, zodat we samen een programma op maat kunnen ontwikkelen. Hierbij geloven wij niet in een start en eindpunt, maar in een cyclus die mensen samen doorlopen. Het Pitstopwiel hiernaast geeft een indruk van de fasen waarbij wij kunnen ondersteunen.

Praatplaat---Pitstop---Recht---RGB-compr
 

Ervaring van Daphne van Roon & Ilonka Terlouw

Geïnspireerd en ben je benieuwd hoe we met jou en/of jouw mensen aan de slag kunnen gaan? 

 

Neem contact op met Daphne of Ilonka. Zo gaan we samen van bedenken naar doen!

ilonkamail.png
ilonka06.png
daphnemail.png
daphne06.png

Contact

Werfkade 8

1033 RA Amsterdam

info@defederatie.nl


020 693 43 85

instagram icon.png
linkedin incon.png

Heeft u vragen? Stel deze gerust via onderstaand contactformulier.

De Federatie B.V. 

KVK: 34341964

WoordLogo_DeFederatie(RGB).png