Vitaliteit

Niet alleen goed voor jezelf,

maar ook voor elkaar zorgen

Samen werken in een organisatie lijkt tegenwoordig zéker op topsport. Thuis zoeken mensen de balans tussen privé, prestaties en een gezond werktempo.

Als de druk té hoog wordt, leidt dit tot overmatige stress en raken mensen buiten adem. We focussen op taken en hebben minder oog voor elkaar.

Gevolgen zijn hoge 

verzuimkosten, energieverlies en minder productiviteit.

Hoe zorg je juist nú als organisatie voor je medewerkers?

pitstops maken! Korte momenten waarbij

een knip gemaakt wordt in de

dagelijkse activiteiten.

Een slimme mini pauze als 'onderhoudsbeurt' 

om duurzaam en vitaal te blijven werken.

Wat is een pitstop?

Een Pitstop is een kort moment op de werkdag om energie te krijgen. Dit kun je in alle soorten en maten doen. Het ene team gaat pingpongen, de ander wandelt tijdens de lunchpauze en weer anderen mediteren graag. Hoewel de vorm voor iedereen kan verschillen, is de behoefte aan verbinding, energie en bevlogenheid bij iedereen aanwezig. Doel is in ieder geval om voor een moment uit de tredmolen te stappen en je systeem op te laden, zodat je daarna fris en bevlogen verder kunt werken.

De huidige realiteit waar we mee moeten dealen, stelt ons voor nieuwe vragen, uitdagingen en kansen. Om hierbij te ondersteunen hebben wij ons aanbod hierop afgestemd:

(Online) proeverijen:

1.

Workshop

'Zoom uit' 

Het werkende leven op kantoor is al een jaar verplaatst naar een online leven thuis. Met éen klik op de knop ‘zoom’ je in van de ene naar de andere vergadering en ondertussen loop je virtueel langs de koffiecorner in Teams in de hoop op wat ‘smalltalk’ waar je even niet de beurt hoeft te krijgen om te kunnen vertellen wat je bezig houdt... Het werk gaat gelukkig door en alle online mogelijkheden zijn second best, maar je merkt dat het jou én andere teamleden steeds meer moeite kost om energie te krijgen van de online werksleur. Je maakt je zorgen en het liefste wil je deze zorgen met je team delen, zodat jullie hier samen aan kunnen werken. Het bespreekbaar maken is al lastig, laat staan constructieve teamacties bedenken én met elkaar uitvoeren… Er is gewoon behoefte om even uit de sleur te stappen, letterlijk uit te zoomen en weer als collega’s lol te maken! Waar begin je? Je plant een ‘Zoom uit!’ Workshop in.

Met de ‘Zoom uit' workshops zoomen we letterlijk én actief uit met teams. We besteden aandacht aan hoe het nou écht met iedereen gaat en hoe iedereen met de huidige situatie om gaat. Welke gedachten en welk gedrag is helpend en wat niet? In hoeverre kun je de situatie veranderen en zo niet, hoe kun je dan verdragen? Alles wat medewerkers zelf én vooral met elkaar wél kunnen veranderen, pakken we pro-actief aan. We zetten aan om niet anders te denken, maar vooral anders te doen! Waarbij we beginnen bij: wat kun je morgen al anders doen? We focussen bewust op teams i.p.v. individuen, omdat we geloven dat mensen elkaar kunnen stimuleren om nieuw gedrag en motivatie samen vast te houden.

2.

Workshop:

Investeren in aandacht en reflectie

In deze tijd, waarin veel mensen thuis werken, blijkt het lastig te zijn om momenten van reflectie, stilte en vrijheid in te bouwen. De behoefte hieraan blijkt extra groot te zijn. Meditatie kan een uitkomst zijn. Voor sommigen is meditatie een onbekend terrein, waardoor de stap om er aan te beginnen, groot is. Voor anderen, die al wel meditatie ervaring hebben,  is het simpelweg lastig  om hiervoor de tijd te vinden én te nemen, juist nu de hele dag zich thuis afspeelt. Daarom faciliteren we online meditaties voor individuen en teams, ervaren en niet ervaren. Zo kunnen we met en voor elkaar een stok achter de deur zijn.

Natuurlijk zijn er véel meer mogelijkheden en kunnen we ook een Pitstop programma op maat maken. We denken graag met je mee.

 

Pitstop programma

Als je op de lange termijn wilt investeren in duurzame vitaliteit en inzetbaarheid van mensen, zijn tijd en aandacht van belang. Om aan te sluiten bij de uitdagingen en ambities van jouw organisatie denken we graag met je mee, zodat we samen een programma op maat kunnen ontwikkelen. Hierbij geloven wij niet in een start en eindpunt, maar in een cyclus die mensen samen doorlopen. Het Pitstopwiel hiernaast geeft een indruk van de fasen waarbij wij kunnen ondersteunen.

Praatplaat---Pitstop---Recht---RGB-compr
 

Ervaring van Daphne van Roon & Ilonka Terlouw

Geïnspireerd en ben je benieuwd hoe we met jou en/of jouw mensen aan de slag kunnen gaan? 

 

Neem contact op met Daphne of Ilonka. Zo gaan we samen van bedenken naar doen!

ilonkamail.png
ilonka06.png
daphnemail.png
daphne06.png

Contact

Werfkade 8

1033 RA Amsterdam

info@defederatie.nl


020 693 43 85

instagram icon.png
linkedin incon.png

Heeft u vragen? Stel deze gerust via onderstaand contactformulier.

De Federatie B.V. 

KVK: 34341964

WoordLogo_DeFederatie(RGB).png